Archive for the Category 'Uncategorized'

Uitnodiging voorstelling roman ‘Soldaat Marie’

Wednesday, November 07th, 2018

Oudstudente Katrien Vanhecke bracht bij Clavis Books de roman ‘Soldaat Marie’ uit, in de categorie young adult. Het verhaal is gebaseerd op het historische personage van Marie Schellinck uit Gent. U bent van harte welkom op de boekvoorstelling in het Verhalenhuis te Ledeberg, donderdag 13 december 2018 om 19u30.

Uitnodiging voorstelling Soldaat Marie

Meer informatie over het boek is ook te vinden op:

https://www.clavisbooks.com/book/soldaat-marie
http://www.katrienvanhecke.be/boek_soldaat_marie.php

 

 

 

 

 

 

 

Share

Nascholingen 2018-2019

Tuesday, October 09th, 2018

In samenwerking met de Staf Vakdidactiek Geschiedenis van de nieuwe, overkoepelende “Educatieve Master Cultuurwetenschappen” organiseert het OSGG de navolgende nascholingen:

  • 5 december 2018: Prof. Dr. Rik Coolsaet en Dr. Koen Aerts: Oostfront en IS één strijd? Radicalisering en deradicalisering vroeger en nu.
  • 20 maart 2019: Dr. Anton Froeyman: Waarheid in tijden van fake news.
  • 15 mei 2019: Paul Van Damme, Propaganda als medium in de geschiedenisles.

De nascholingen vinden in principe plaats in het AMSAB, van 14.30-17.00u. Raadpleeg de OSGG-website in de dagen voor de nascholing want het is mogelijk dat bij talrijke inschrijvingen een andere locatie wordt gezocht.

De nascholingen zijn gratis voor OSGG-leden die hun lidgeld hebben betaald. Inschrijving via osgg@ugent.be. Wie een aanwezigheidsattest nodig heeft, kan dit bij inschrijving vermelden.

Voor alumni die geen lidmaatschapsbijdrage hebben betaald vragen we 10 euro per nascholing, te storten op OSGG-rekening BE79 0000 0172 0233.

Share

Vacature directeur Archief voor nationale bewegingen (ADVN)

Saturday, July 21st, 2018

Tweede oproep – De vzw ADVN schrijft een vacature uit voor de functie van directeur (m/v/x). Het betreft een voltijdse betrekking, met aanvang op 1 januari 2019. Solliciteren kan tot 27 augustus 2018.

Het ADVN | archief voor nationale bewegingen is een archief en onderzoekscentrum, erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap als landelijke culturele archiefinstelling. Het verzamelt, bewaart en ontsluit vanuit een open maatschappelijke geest en gesteund op een wetenschappelijke en professionele methodologie het cultureel erfgoed omtrent de Vlaamse beweging in de brede historische, geografische en thematische context.

De volledige vacature vind je hier: Vacature directeur ADVN.

Share

Les is more (uit: De Morgen, 31.01.2017)

Tuesday, January 31st, 2017

Stijn De Paepe (moderne rederijker):

Les is more

Alweer een schromelijk tekort
Want niemand die nog leraar wordt
Wanneer hervormen wieden is

Cruciaal nochtans, de job van leerkracht
In een wereld waar steeds meer macht
Voor steeds minder lieden is

En als je eens rondom je kijkt
Dan is de nood het hoogst, zo blijkt
Aan leraren geschiedenis

Share