Moord in de Senaat Pol Van Den Driessche was een kwarteeuw lang journalist: eerst politiek verslaggever en commentator (De Standaard), later hoofdredacteur (Het Nieuwsblad en VTM). Hij is deeltijds praktijkassistent in de Vakgroep Communicatiewetenschappen van de UGent en bestuurder-woordvoerder van Cercle Brugge. Sinds eind 2007 is hij senator voor CD&V.
Niet toevallig is de senaat het theater van zijn eerste misdaadthriller Moord in de senaat .
De moord op logebroeder senator Willy Paulussen in het Paleis der Natie roept veel vragen op. Was het een politieke afrekening? De beeldschone speurder Aysun Yüksl krijgt weinig medewerking van heel wat politici die blijkbaar sommige potjes liever gedekt laten, maar de betweterige senator Fred Berckmans en het intelligente Kamerlid Maaike Dottermans gaan zelf op onderzoek. Het is hen een raadsel hoe de moordenaar wist te ontkomen uit het zwaar beveiligde gebouw. En dat blijkt een heus labyrint met zolders, kelders, verborgen kamertjes en ondergrondse gangen te zijn. Welke link is er met het verdwenen schilderij van Permeke? En welke geheimen verbergen de parlementsmuren nog meer?

Uitgeverij Van Halewyck. ISBN 9789056179410. € 17,50