Op basis van de theorie van de lange mentale golven waagt prof. em. dr. Helmut Gaus, historicus (jg. 1964) mentale-langegolfbewegingen.jpgen sociaal-wetenschapper, zich voor meer dan 30 thema’s aan een korte toekomstschets voor het komende decennium.
Een stimulerende denkoefening met verbazende resultaten.
Centrale thema’s:
Autoriteit en gezag, Agressiviteit, Catastrofevrees, Familie, Dood, Drugs, Emotionaliteit, Etniciteit, Feminisme, Fictie, Geschiedenis, Gezondheid, Identiteit, Irrationeel gedrag, Kleinschaligheid, Kunst, Medemens, Minderheden, Mode, Motiliteit, Natuur, Normen, Pacifisme, Participatiegraad, Politiek gedrag, Postmodernisme, Rituelen, Religie, Seksualiteit, Status, Utopieën / toekomst, Waarden, Alledaagsheid.
‘Gaus is een van de laatste interdisciplinaire intellectuelen.’ (Koenraad De Wolf in Tertio, januari 2010)
Academia Press, ISBN 978 90 382 1570 9 – 155 pagina’s – 16 euro