Dag van het Gentse historische onderzoek, 25 november 2017

De Maatschappij voor Geschiedenis en Oudheidkunde te Gent (MGOG) en het STAM organiseren op zaterdagnamiddag 25 november 2017 de zesde editie van de Dag van het Gentse historische onderzoek. Het thema van deze editie is ‘Misdaad’. Volgend jaar plant het STAM immers een tijdelijke tentoonstelling met de collectie van de gerechtelijke politie van Gent. In het Museum of London was er in 2015 een gelijkaardige tentoonstelling met de collectie van de Metropolitan police. Daarover komt curator Jackie Keily meer vertellen. Verder komen ook enkele juristen en criminologen vertellen over hun historisch onderzoek en worden we ingewijd in de bronnen over misdaad uit het Rijksarchief Gent. Iedereen die zich graag verdiept in de geschiedenis van Gent is welkom! Er zal ook een info- en boekenmarkt zijn waar erfgoedorganisaties en -verenigingen hun werking voorstellen en publicaties rond historisch onderzoek aanbieden.

Comments are closed.