Op zaterdag 7 september organiseert het OSGG, als laatste activiteit van 2018-2019, een bezoek, ingeleid door een panelgesprek, aan het nog weinig bekende Huis van de Europese Geschiedenis te Brussel. Op een moment waarop er ook in de Vlaamse politiek wordt nagedacht over de mogelijkheid van een nieuw museum voor Vlaamse geschiedenis, biedt het Huis van de Europese Geschiedenis als project van de EU een heel geschikt voorbeeld om te reflecteren over de mate waarin door de politiek aangestuurde musea ook kritisch met het verleden kunnen dialogeren.

Zaterdag 7 september 2019 van 14.00 tot 17.30u

Belliardstraat 135, B-1000 Brussel

Programma

14.00-15.00u: inleidend debat over de representatie van de Europese geschiedenis in een museale context en over de rol van de EU in het aansturen van historisch bewustzijn. Met Christine Dupont (museumcurator HEG), Marie-Gabrielle Verbergt (onderzoekster UGent & OSGG) en Alec Vuijlsteke (administrator onderzoeksdienst Europees Parlement & OSGG), gemodereerd door Bruno De Wever (OSGG).

15.00-16.30u: bezoek aan het museum met Christine Dupont en collega’s

16.30-17.30u: drink

Inschrijven

Dit is een bijzondere activiteit uitsluitend voor leden van het OSGG. Nieuwe leden (voor het jaar 2019-2020) zijn uiteraard ook reeds welkom. Deelname is volledig gratis. Inschrijven voor 26 augustus via osgg@ugent.be. Gelieve een kwartier voor de start van het bezoek aanwezig te zijn.

Bereikbaarheid

Het Huis van de Europese Geschiedenis is zeer gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (station Brussel-Luxemburg op 700 meter). Alle inlichtingen over het museum en de bereikbaarheid ervan (trein, bus, metro, wagen): https://historia-europa.ep.eu/.

Fotoverslag

 

Slider image

Slider image

Slider image

Slider image

Slider image