In samenwerking met de staf Vakdidactiek Geschiedenis van de overkoepelende Educatieve Master Cultuurwetenschappen organiseert het OSGG de volgende nascholing:

  • AI in het (geschiedenis)onderwijs door Janna Everaert (Universiteit Gent)

De lancering van de chatbot ChatGPT in november 2022 maakte Artificiële Intelligentie voor iedereen gemakkelijk toegankelijk. Sindsdien volgen zowel de nieuwe AI-toepassingen als de doemberichten elkaar aan een snel tempo op. Maar wat betekent die evolutie nu voor het (geschiedenis)onderwijs? Na een inleiding door Christophe Verbruggen laat Janna Everaert jullie in deze nascholing de werking, mogelijkheden en uitdagingen van deze technologie ontdekken. Die beperken zich niet tot ChatGPT. Er worden concrete voorbeelden gegeven van mogelijke toepassingen in het (geschiedenis)onderwijs. Daarnaast zal er ook ruimte zijn om zelf met AI-tools aan de slag te gaan, good practices uit te wisselen en met elkaar in debat te treden.

Wie zelf tijdens de nascholing aan de slag wil, brengt best een laptop of tablet mee en maakt op voorhand al een login bij ChatGPT.

Toegankelijk voor iedereen en geen voorkennis vereist.

Waar: Liberas, Kramersplein 23 Gent

Wanneer: woensdag 13 december  van 14.30 tot 17.00 u.

Inschrijven via osgg@ugent.be. Deelname is gratis voor OSGG-leden. Niet-leden betalen 10 euro. Wie een aanwezigheidsattest nodig heeft, kan dit bij inschrijving vermelden.