Met het nieuwe kennisplatform Medieval/Modern gooit het Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse Studies zijn poorten wijd open. Via blogs, podcasts en video’s verlenen alle UGent-onderzoekers die zich buigen over de middeleeuwse periode je toegang tot hun onderzoek. Al het UGent-toponderzoek op één plek.

Nieuwe inzichten in de betekenis van het verleden voor vandaag, daar gaat het om. Medieval/Modern centraliseert alle wetenschapscommunicatie over de middeleeuwen en lanceert eigen producties. Voor de digitale Dag van de Wetenschap 2020, bijvoorbeeld, presenteerden vijf jonge onderzoekers uit de geschiedenis, de archeologie en de literatuurwetenschap hun onderzoek in toegankelijke en originele kennisclips.

Medieval/Modern is een boeiend infokanaal voor het brede publiek, maar ook nuttig voor erfgoedprofessionals, het onderwijs, levenslang leren en toerisme. Aan alle OSGGers: neem zeker eens een kijkje. Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je viermaal per jaar automatisch een overzicht van de nieuwe artikels!

Heb je vragen of suggesties? Wil je meer weten, inhoud overnemen of een samenwerking bespreken? Contacteer dan zeker onderzoekscoördinator Stefan Meysman (Stefan.Meysman@UGent.be)