In het kader van de voorbereiding van publicaties en tentoonstellingen over “steden in oorlog”, met name Brussel, Antwerpen, Luik, Gent en Charleroi, zoekt het SOMA foto’s van privé-personen. Niet enkel foto’s van gebouwen of over de bezetter interesseren ons; wij zijn ook op zoek naar foto’s die het dagelijks leven van ‘jan en alleman’ illustreren, zoals bijvoorbeeld de exodus van mei 1940 (en de terugkeer), het werk, de school, familiefeesten en het landelijk leven.

Of het slechts om één foto of om verscheidene albums gaat, wij twijfelen er niet aan dat het waardevolle getuigenissen zijn die toelaten het dagelijks leven in deze moeilijke periode beter te begrijpen.

U bent aan uw foto’s gehecht en wenst deze niet af te staan? Dat is begrijpelijk. Geen probleem, dank zij de digitalisering kunnen wij u deze gauw terugbezorgen, mét een kopie op CD. Het gaat ons immers om de documentaire waarde van de foto’s.

Geïnteresseerd? Contacteer Florence Gillet, verantwoordelijke van de sector ‘Beeld en geluid’: florence.gillet@cegesoma.be 02/556 92 53
SOMA-CEGES, Luchtvaartsquare 29, 1070 Brussel