Oud-student Jelle Haemers, vandaag professor aan de KU Leuven, publiceerde recent samen met Andrea Bardyn en Chanelle Delameillieure het bijzondere boek Wijvenwereld. Vrouwen in de middeleeuwse stad (Uitgeverij Vrijdag). Het boek hangt een verrassend beeld op van de late middeleeuwen en focust op de belangrijke rol van vrouwen – “wijven” in de bronnen – in het dagelijks leven tussen 1250 en 1550. Zij hadden in de Lage Landen heel wat rechten, die ze gebruikten om handel te drijven, hun mening te verkondigen en hun wil door te drukken. Vele soorten vrouwen bevolkten de stad: rijke onderneemsters, ambachtsvrouwen, begijnen, criminelen, prostituees… De auteurs laten hen aan het woord en gaan op zoek naar hun wensen, ideeën en verlangens.

Vlot verteld voor breed lezerspubliek, én gebaseerd op nieuw en origineel onderzoek. Lees meer op de website van de uitgever.

Op maandag 1 april om 19u30 stellen de auteurs hun boek voor aan het grote publiek in het Geuzenhuis te Gent. Meer informatie in de uitnodiging.

 

Afbeeldingsresultaat voor wijvenwereld