Zoals aangekondigd op deze website loopt sinds begin september in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) de retrospectieve tentoonstelling over de Gentse schilder, tekenaar en graficus Albert Baertsoen (1866-1922). Hij speelde tijdens het fin de siècle een opmerkelijke rol in het Belgische en internationale kunstleven en genoot bekendheid tot ver buiten de landsgrenzen. Vanaf de jaren 1930 is Baertsoens kunst geleidelijk op de achtergrond geraakt, maar met deze tentoonstelling, een monografie en een online catalogue raisonné van zijn oeuvre krijgt hij, honderd jaar na zijn overlijden, weer de aandacht die hij verdient.

Het OSGG-bestuur nodigt alle leden uit voor een boeiende lezing die OSGG’er en co-curator van de tentoonstelling René Vermeir zal verzorgen over de socio-culturele context waarbinnen Albert Baertsoen leefde en werkte.

Waar? Museum voor Schone Kunsten (MSK), Citadelpark, Fernand Scribedreef 1, Gent

Wanneer? Zondag 20 november, van 11:00 tot 12:00 u.

Wie? Gratis voor OSGG-leden

Inschrijving: Op voorhand inschrijven is nodig via deze link. Kies daarbij voor de categorie “Vrienden van het MSK”. Houders van een lidkaart van de “Vrienden” hebben immers gratis toegang tot de lezing, maar op 20 november geldt deze regeling ook voor leden van het OSGG.

De lezing vangt aan om 11u. en duurt ongeveer een uur. Aansluitend is een bezoek aan de tentoonstelling mogelijk, en warm aanbevolen!