In samenwerking met de Staf Vakdidactiek Geschiedenis van de nieuwe, overkoepelende “Educatieve Master Cultuurwetenschappen” organiseert het OSGG de navolgende nascholingen:

Woensdag 9 december 2020, 14.30-17.00 u.:

Isabelle Devos (UGent), Van pest tot Corona: een geschiedenis van epidemieën in België

Isabelle Devos zal een breed verhaal brengen over epidemieën in onze regio waarin veel aanknopingspunten te vinden zijn voor lessen geschiedenis in het secundair onderwijs. Daarnaast zal ze tips geven om dit onderwerp onderzoekend te leren. Isabelle leidt een groot vrijwilligersproject over doodsoorzaken in Antwerpen en heeft een methode ontwikkelt die ook op andere plaatsen kan worden uitgevoerd, eventueel met leerlingen uit het SO.

Wegens de coronamaatregelen gaat de lezing online door. Iedereen is welkom. Wie inschrijft (zie verder) ontvangt een link die toegang geeft tot het virtuele klaslokaal.

 Woensdag 5 mei 2021, 14.30 – 17.00 u.:

Sven Gellens (UGent), Burgerschap in de geschiedenisles: hoe doe je dat?

Locatie

De nascholingen vinden dit werkingsjaar plaats op locatie in het Liberaal Archief/Liberas, Kramersplein 23, 9000 Gent.

Inschrijving

Deelname is gratis voor OSGG-leden. Inschrijving via osgg@ugent.be. Wie een aanwezigheidsattest nodig heeft, kan dit bij inschrijving vermelden. Voor alumni die geen lidmaatschap hebben betaald, vragen we 10 euro per nascholing te storten op OSGG-rekening BE79 0000 0172 0233. We kunnen uiteraard hiervoor een factuur op aanvraag bezorgen.