Technologie en artificiële intelligentie zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Jongeren komen er dagelijks mee in contact, maar hoe kunnen ze digitaal iets (bij)leren?

In het najaar van 2023 organiseert Humanities Academie (UGent) een reeks nascholingen voor leerkrachten uit het secundair onderwijs die digitale tools en artificiële intelligentie op een laagdrempelige manier willen inzetten in het klaslokaal.

De Inspiratiedag Digital Humanities biedt een breed palet aan hedendaagse digitale methodes en tools: inzicht in taal met artificiële intelligentie, online zoeken naar en gebruiken van beelden, STEM-methodes om taalverandering te traceren, literatuur en chatbots, digital storytelling, enzovoort.

Specifiek voor leerkrachten geschiedenis is er de workshop Technologie in beeld? Digitale en onderzoekscompetenties verwerven met digital storytelling in de les geschiedenis (Jos Claeys, Eef Rombaut, Davy Verbeke).

Leerkrachten kunnen deelnemen aan twee verschillende workshops. Elke workshop wordt één keer in de voormiddag en één keer in de namiddag gegeven.

Waar? Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte, Rozier Gent

Wanneer? Dinsdag 10 oktober 2023

Programma en inschrijvingen: klik hier.