In 1721 stapt de Gentse aalmoezenier Michael de Febure aan boord van het schip Sint-Pieter voor een avontuurlijke handelsreis naar Oost-Indië. Anderhalf jaar lang houdt hij een uniek dagboek bij dat vandaag wordt bewaard in de Gentse Universiteitsbibliotheek. Dit dagboek is nu het uitgangspunt van een opmerkelijke tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij.

Meer dan 250 originele objecten brengen de handelsmissie tot leven. De tentoonstelling biedt een unieke kijk op het leven aan boord, de natuurwetenschappelijke interesses van de Febure en zijn kijk op niet-Westerse culturen. Ze slaagt erin door haar gelaagde insteek en een toegankelijke audio een divers publiek aan te spreken.

Speciaal voor het OSGG opent de abdij ’s avonds haar deuren. Curatoren en OSGG-leden Jan Parmentier (MAS) en Kristin Van Damme (Historische Huizen) geven een korte historische inleiding op het bezoek en staan de hele avond ter beschikking voor een extra woordje uitleg.

Waar: Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein Gent

Wanneer: 22 februari, vanaf 19:00 u.

Wie: gratis voor OSGG-leden (en partner)

Om het bezoek in alle veiligheid te laten verlopen, werken we met slots: twee shifts van 45 personen, om 19:00 u. en 19:30u.

Inschrijven is verplicht ten laatste op 19 februari via osgg@ugent.be. Na inschrijving krijgt u bevestiging van het slot waarin u wordt verwacht.