Noteer alvast zaterdag 26 maart in je agenda. Dan vieren we het 75-jarige bestaan van het OSGG met een speciale Contactdag. We worden ontvangen in en rondom de net gerenoveerde Boekentoren, waarin het architecturale genie van Henry Van de Velde weer ten volle tot zijn recht komt. Met bubbels en taart.

Programma

14:00-16:00 u. — Bezoek aan de boekentoren en de Universiteitsbibliotheek.

  • Parallelle rondleidingen in kleine groepen: Belvedère in de top van de toren, vernieuwde handschriftenleeszaal, aanpalend VANDENHOVE Centrum voor Architectuur en Kunst, tegenoverliggende Lovelingvleugel van de nieuwe Faculteitsbibliotheek L&W
  • Toelichting bij tentoongestelde kostbare werken uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek

16:00-18:00 u.  Atrium van de Faculteitsbibliotheek L&W (Rozier 44, Vleugel Magnel)

  • 75 jaar OSGG. Feestrede door prof. em. Wim Blockmans
  • Uitreiking van de André Schaepdrijverprijs en de Professor Jan Dhondtprijs
  • “Interactieve tafels” van het Universiteitsarchief: met het oog op de geschiedenis van onze opleiding en alumniwerking aan de UGent verzamelt en digitaliseert het Universiteitsarchief ter plaatse jullie studentenherinneringen, foto’s, en documenten. (Oude) foto’s van studenten in klaslokalen, in de bibliotheek, of van historici op OSGG-activiteiten zijn immers relatief zeldzaam. Wie wil kan dus foto’s en andere herinneringen uit zijn/haar studententijd meenemen en laten registreren!
  • Receptie met taart van historica Lauretta & the Nightingale! (als corona het toelaat)

 

Waar: Boekentoren en Faculteitsbibliotheek, Rozier 9 & 44

Wanneer: zaterdag 26 maart, van 14u tot 18u

Wie: gratis voor OSGG-leden (en hun partner)

Gelieve uiterlijk op 16 maart in te schrijven en te vermelden of je alleen komt of met twee, via een mail naar osgg@ugent.be.