Op 7 september gaat het OSGG naar de film! We kozen voor de documentaire Aurora’s Sunrise (2022), die het leven en werk van de Armeense actrice Aurora Mardignian verbeeldt. Zij ontsnapte als tiener in 1915 aan de Armeense genocide, en belandde zo in de Verenigde Staten. In 1919 speelde ze de hoofdrol in een Hollywoodfilm over haar leven en werd ze plots wereldberoemd. Op basis van fragmenten van die film, nieuwe beelden, en animaties maakte regisseuse Inna Sahakyan een knappe docu over haar verhaal en de Armeense (migratie)geschiedenis.

Programma

  • 19.30 – 20.00u.: Voorbespreking met Edisson Chatcharian. Sinds 2018 werkt deze Kortrijkenaar met Armeense roots in de filmsector. In zijn vrije tijd organiseerde hij verschillende filmevenementen die de Armeense geschiedenis en gemeenschap als onderwerp hebben. Met zijn bedrijf Masis Films coördineerde hij de distributie van Aurora’s Sunrise in België.
  • 20.00 – 21.35u.: Filmvoorstelling

Waar: Sphinx Gent, Sint-Michielshelling 3

Wanneer: Donderdag 7 september, van 19.30 tot 21.35 u.

Wie: Gratis voor OSGG-leden (en hun partner). Toegangsprijs voor niet leden: 7,5 euro.

Gelieve in te schrijven uiterlijk op 2 september met vermelding of je alleen of met twee komt via email naar osgg@ugent.be.