Het OSGG-bestuur nodigt u uit op een bijzonder bezoek aan de

Westerbegraafplaats Gent –

Rondleiding 30.000 graven, 30.000 verhalen.

Wanneer: zaterdag 12 september van 14.00u tot 16.30u;

Waar: Afscheidscentrum aan de ingang van de Westerbegraafplaats, Palinghuizen 143.

Programma

Het bezoek bestaat uit thematisch geleide wandelingen door de begraafplaats in groepen van max. 10 personen. De gidsen laten jullie kennismaken met het boeiende verleden van deze site aan de hand van diverse thema’s zoals Gentse kunstenaars, migratie, sierteelt en de Eerste Wereldoorlog.

Dit is een bijzondere activiteit uitsluitend voor leden van het OSGG en hun partner. Het plaatsvinden van de activiteit is onder voorbehoud van (1) goed weer en (2) de opvolging van de coronamaatregelen.

Inschrijven

Deelname is volledig gratis, maar de plaatsen zijn wegens de coronacrisis beperkt (ca. 50 personen). Inschrijven vóór 4 september via osgg@ugent.be. Inlichtingen over de activiteit kunnen op de website gevonden worden. Gelieve een kwartier voor de start van het bezoek aanwezig te zijn. Het dragen van een mondmasker is verplicht.
INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN.

Bereikbaarheid

De Westerbegraafplaats is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (via tramlijn 1 die vertrekt aan het Sint-Pietersstation, uitstappen halte Hortensiastraat). Alle inlichtingen over de begraafplaats en een vooruitblik op de geschiedenis van deze plek: klik hier