De nieuwe themawandeling UGentPassage neemt je mee langs de gemeenschappelijke geschiedenis van stad en universiteit. Op de route liggen elf ‘lieux de mémoire’ die de wisselende verhoudingen tussen universiteit, stad en samenleving symboliseren. Een kaart, een audiogids met de stem van burgemeester Termont en een smartphone-applicatie wijzen de weg.
Sinds de Universiteit Gent op 9 oktober 1817 feestelijk werd ingehuldigd in het stadhuis, hebben Gent en UGent een intense relatie met glorieuze hoogtes, tumultueuze laagtes en kabbelende tussenperiodes. Stad en universiteit zouden vandaag niet dezelfde zijn zonder elkaar. Hun wederkerige geschiedenis leer je op deze wandeling kennen.
Je kunt UGentPassage gratis wandelen met de brochure, de podguide, de applicatie voor iPhone en Android, de mobiele site voor alle andere smartphones of helemaal virtueel. Voor elk van de wandelwijzen kun je terecht op .

UGentPassage is een initiatief van de vakgroep Geschiedenis van de UGent en een bijproduct van UGentMemorie, het virtuele geheugen van de UGent: