Geschiedenis, wat doe je daarmee ?

Wie als student ooit de vraag kreeg wat je (“in godsnaam!”) met geschiedenis kan doen, weet dat het antwoord op die vraag meervoudig is. Gediplomeerde historici komen terecht op heel uiteenlopende en vaak onverwachte plekken.

We willen een overzicht bieden van de vele sectoren waarin UGent-historici actief zijn.

Daarom lanceert het OSGG i.s.m. de Opleiding Geschiedenis deze enquête. Dit doen we niet alleen om huidige en toekomstige studenten te informeren, maar ook omdat we in 2022 de 75ste verjaardag van de alumniwerking van de opleiding vieren. Hoog tijd dus om zicht te krijgen op de inspirerende trajecten die jullie afleggen.

Wie de enquête invult maakt kans op één van 10 exemplaren van het nieuwe boek van Marijn Van Laere over de Gentse spionne Louisa D’Havé. Op 1 juli worden deze onder alle deelnemers verloot.

We richten ons vooral op de afgestudeerden van de laatste 15 jaar, maar ook tot oudere afgestudeerden van wie de professionele situatie de laatste 10 jaar veranderd is.

Later in het voorjaar van 2022 volgt een bevraging van de Centrale Alumnidienst van de UGent. Deze geanonimiseerde bevraging verschilt van deze enquête qua scope: waar zij peilen naar meer algemene ervaringen aan de UGent, peilen wij naar wat specifiek is aan de opleiding geschiedenis.

Alvast bedankt aan iedereen die de tijd wil vrijmaken de enquête in te vullen.